Agrotér Logó

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

Agrotér kiadvány

Agrotér kiadvány megtekintése

Agrotér podcastok

Digitális megoldások, innovatív szemlélet és előremutató gondolkodás. Ez jellemzi azokat a magyar startup vállalkozókat, akikkel mezőgazdasági fejlesztésekről beszélgetek és akik szemléletmódukkal igyekeznek segíteni a gazdák életét.

Az első podcast témája az élelmiszeripar és agrárium HR kihívásai, erre nyújt egyszerű megoldásokat az Upsoo magyar startup cég. Az applikációról Szinay Ildikó ügyvezető és Todi Levente alapító, stratégiai igazgató beszélt.

A  második podcast témája az élelmiszeripar és agrárium HR kihívásai, erre nyújt egyszerű megoldásokat az Upsoo magyar startup cég. Az applikációról Szinay Ildikó ügyvezető és Todi Levente alapító, stratégiai igazgató beszélt.

A harmadik podcast témája egy tehenek bendőjében elhelyezett bolus, ami folyamatosan méri az állatok ivarzását, a vízfelvételük számát és még számos olyan adatot, amivel optimalizálni lehet az egész telep munkafolyamatait. A fejlesztésről Gesler Péter, a Moonsyst Zrt. alapítója és Brokés Tamás, vevőszolgálatért és fejlesztésért felelős munkatárs beszélt.

A negyedik podcast témája a beltéri növénytermesztési eljárás ipari megvalósítása – ezt tűzte ki célul a Growberry startup cég. A fejlesztésről Hudecz Attila alapító beszélt.

Az ötödik podcast témája a Corvinus Agribusiness egyetemek közötti szervezet. Olyan agrárterületen tanuló egyetemi hallgatókat kötnek össze, akiknek fontos szakmai fejlődésük és a hazai agrárium jövője. A szakmai közösségről Kövesdi Lilla elnök, Borda Áron oktatási kapcsolatokért felelős alelnök és Barta Dénes agrárszakmáért felelős alelnök beszélt.

A hatodik podcast témája a gabonaminőség-ellenőrzés a mezőgazdaságban, méghozzá egy speciális drón segítségével. A Cropler nevű drónt egy szolnoki fiatalokból álló startup cég tervezte. A fejlesztés egy infravörös spektrométer segítségével elemzi a részmintákat, valamint méri a gabonák hőmérsékletét, majd létrehoz egy minőségtérképet a gabona legfontosabb paraméterei alapján. A működéséről Rombolottó Alfréd, az Alzagro ügyvezetője és Túri Zalán alapító beszélt.

A hetedik podcast témája az Inventori Solutions, amely a mezőgazdasági vállalatok készletnyilvántartását, gyártási folyamatait, termék nyomonkövetését digitalizálná korszerű technológiával. És hogy pontosan, hogy is néz ez ki, arról Bárczi István ügyvezető, alapító, termékfelelős, valamint Ferencvári Márk értékesítési és marketing vezető beszélt.

A nyolcadik podcast témája a kártevőirtás digitalizálása. A Smapp Lab csapata olyan távolról figyelhető csapda családot fejlesztett, amivel előre lehet jelezni a különféle kártevők elleni optimális védekezési időpontokat. A digitális megoldásról Bereczki Anna társalapító, kutatás-fejlesztésért felelős csapattag, valamint Posta Donát társalapító, ügyvezető-igazgató beszélt.

A kilencedik podcast témája egy szántóföldi adatgyűjtő és döntéstámogató rendszer, amit az Agrodat Szolgáltató Kft. fejlesztett. Talajszonda rendszerük a szántóföld állapotát figyeli és erről nyújt adatokat, a meteorológiai állomásuk pedig az időjárás változásairól értesít. A fejlesztésről Farkas Róbert agrárszakértő, az Agrodat tanácsadója és fejlesztési vezetője, valamint Haljárszky Dávid értékesítési vezető beszélt.

A tizedik podcast témája a vegyszermentes mikrozöldek és fűszernövények, amelyeket egy belvárosi bérház pincéjében termel két fiatal. Céljuk az, hogy egész évben azonos minőségben és fix áron tegyék elérhetővé a leveles zöldeket, amiket kontrollált körülmények között termesztenek. Arról, hogy pontosan mi kell ehhez és hogyan segíti a technológia a beltéri növénytermesztést Szűcs Endre és Balázs Bence, a bedrock.farm társalapítói beszéltek.

Agrotér | Fiatal Vállalkozói Program Eger