Agrotér Logó

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával

Digitális megoldások az agráriumban

– Agrotér podcast és kiadvány –

A koronavírus járvány sok területen hatással volt az életünkre, egyebek között a mezőgazdaságra is. Már a járvány első hulláma alatt a magyar gazdák biztosították a lakosság élelmiszer-ellátását, megmutatták, hogy a hazai termékek kiváló minőségűek. Ám a járványhelyzet az ő munkájukban is felerősítette az igényt a digitális megoldások alkalmazására.

Éppen ezért indítottunk egy átfogó podcast sorozatot arról, hogy Magyarországon jelenleg milyen digitális megoldások működnek a mezőgazdaságban és a fiatalokból álló startupok milyen új fejlesztésekkel rukkolnak elő. A NAK Tech Lab inkubátor programjában résztvevő startupok mellett az agrárium szereplőit is megkérdeztük arról, hogy ők maguk milyen fejlesztésekkel teszik hatékonyabbá a termelést saját gazdaságukban.

A podcast sorozat célja az, hogy a gazdáknak könnyen elérhető, ismeretterjesztő beszélgetéseket tegyünk elérhetővé, ahol egy helyen hallhatnak az új és már működő digitális megoldásokról. A podcast formátuma azt is lehetővé teszi számukra, hogy – aki teheti – akár munkavégzés, de akár autóvezetés, vagy az otthoni teendők elvégzése közben ismerhessék meg ezeket a megoldásokat, hiszen nem kell leülniük olvasni vagy videót keresgélni a témában.

Az Agrotér podcastban tíz beszélgetésben mutatunk be innovációkat, amelyek a növénytermesztést, az állattenyésztést segítik, vagy éppen a munkaerőpiaci kihívásokra adnak választ.

Mindemellett egy kiadványt is összeállítottunk, amely teret ad olyan fiatal gazdák számára is, akik innovatív gondolkodásukkal példát mutatnak a következő generáció számára. A gazdákkal készült beszélgetések célja, hogy megmutassuk az ő útjukat, a sikerek mellett a kezdeti nehézségeket is és egyben rávilágítsunk a hivatásuk szépségeire. Hiszen ők azok, akik minden nap azért dolgoznak, hogy ízletes, egészséges, színes hazai termékek kerüljenek az üzletek polcaira.

Az Agrotér kiadványban tíz gazda meséli el, miért vágott bele ebbe a hivatásba és honnan hová jutott az évek során.

A kiadvány egyben egy köszönetnyilvánítás is a gazdák felé, hiszen a koronavírus járvány alatt ők sem álltak meg a munkával és gyakran az egészségüket is kockáztatva folytatták a termelést. Hiszen a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban bizony nincsen home office.

Főoldal | Fiatal Vállalkozói Program Eger