GINOP-3.3.3-17-2017-00049

Kedvezményezett neve:

Y Vállalkozói Egyesület

Projekt címe:

Digitális Jólét Program megvalósítása elmaradott heves megyei településeken

Szerződött támogatás összege:

9.981.000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):

90

Projekt tartalmának bemutatása:

Célunk a munkanélküli felnőttek digitális készségének fejlesztése munkaerő-piaci versenyképességük növelése érdekében, valamint digitális gazdaság termékei és szolgáltatásai iránti kereslet élénkítése. Programunk segítségével a digitális készségek munkaerőpiaci jelentőségét akarjuk népszerűsíteni. Ráirányítjuk a figyelmet a minőségi internethasználat fontosságára, különösen az online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatásokra.

A projekt keretében az egyesület, együttműködő partnereivel együtt, olyan rendezvénysorozatot valósít meg, melynek keretében fejleszti a közösségi internet-hozzáférési pontok infrastruktúráját és szolgáltatási kínálatát, másrészt igényt teremt arra, hogy a projekt célcsoportjába tartozó társadalmi csoportok (főleg a 45 év feletti munkanélküliek) meg akarják ismerni a digitális világot és tudatosuljon bennük, hogy milyen előnyökkel jár az életükben az internet használata.

A fiatal munkanélküliek megfelelő digitális kompetencia nélkül kevésbé tudtak lépést tartani a munkáltatók új követelményeivel. Mindezek miatt hátrányba kerülnek, a kiszolgáltatottságuk növekszik. A munkáltatók a gazdaságosság és a hatékonyság biztosítása érdekében megfelelő digitális készségekkel bíró munkavállalót alkalmaznak, elvárásaikhoz mérten magasabb keresetet biztosítanak az infokommunikációban jártas munkavállalóknak. A projekt keretein belül a 45 év felettieknek is segítséget nyújtunk.
Programunkat Szilvásvárad, Bélapátfalva, Balaton, Mónosbél és Szarvaskő településeken valósítjuk meg.

A vezetőséggel és a projektben résztvevőkkel történt egyeztetést követően, a megvalósításért felelős csapat (informatikai- és közigazgatási szakemberekkel együtt) egy több alkalmas megbeszélés után kezdte meg a programkoncepció véglegesítését. Az egyeztetések során bevonásra kerültek a szervezet számára fontos partnerek és célcsoport tagok is. Az így létrejött koncepciót az igények felmérését, az árajánlatok beérkezését, a meglévő tapasztalatok kiértékelését és a költségtervezést követően a megvalósítókkal újra egyeztettük és véglegesítettük. A koncepció kidolgozása során cél volt a célcsoport minél nagyobb számú elérési módjainak meghatározása, a jelenlegi együttműködési kapcsolatok megerősítése és a program céljának való megfelelés magas szintű kidolgozása.

A már meglévő projekttapasztalatok és a bekért árajánlatok figyelembe vételével a legköltséghatékonyabb programok kerültek betervezésre.

Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):

2019.01.31

Projekt azonosító száma:

GINOP-3.3.3-17-2017-00049

Digitális Jólét Program - Széchenyi terv

Fotók a rendezvényekről

Letölthető dokumentumok

Kapcsolat

06203331234
yvallalkozo[kukac]gmail[pont]com
GINOP-3.3.3-17-2017-00049 | Fiatal Vállalkozói Program Eger